Eudomus.eu
Eudomus.eu
01 / 01

THERMO

THERMO

by admin
юни , 17
Линия – THERMO – Цена за изграждане : 595 €/m² с ДДС
Монолитна структура Еcodomus ICF с конструктивен бетон C20/25 обща дебелина стена 30 см
Ecodomus ICF Thermo muro – графитни ЕPS оставащи кофражни изолационни панели
Вътрешна изолация 7,5 см – дебелина бетон 15 см – външна изолация 7,5 смКоефициент на топлопреминаване стени < 0.21 W/(m² K) Топлинно изместване стени > 8.5 h
Коефициент на топлопреминаване покрив < 0.22 W/(m² K) Топлинно изместване покрив > 9.5h

Ecodomus ICF Thermo Muro система с носещи изолирани стени – вградените в структурата на EPS-а графитни микросфери увеличават топлоизолационните качества на плочите с над 20% в сравнение с обикновения. Материалът е с много добра паропропускливост, а порьозността му позволява „дишането“ на строителната конструкция, като по този начин ефективно подпомага предотвратяването на поява на конденз и мухъл, като в нея, така и в помещенията. Плочите са с точни размери, устойчиви са на стареене, не променят формата си и не се свиват.

Покриви:
Наклонени покриви – дървена конструкция върху наклонена бетонна ICF Thermo Solaio покривна плоча , паро – хидроизолация – 4-слойно фолио тип Tondach Fol S и керемиди тип Wienerberger
Плоски покриви – хидроизолационен пакет върху наклонена бетонна ICF Thermo Solaio покривна плоча

Прозорци : PVC профил , VEKA Softline 70 многокамерен , клас А. Обков на дограмата Roto -Germany.
Стъклопакет: Троен (двукамерен) с дебелина 36 мм . Дебелина на стъклата – 4мм всяко. Вътрешно стъкло – нискоемисийно (K-glass )
Обобщен коефициент на топлопреминаване на дограмата – 1.20W/m2K.

Електро инсталация: Силнотокова ел. инсталация – обхваща електромерно и разпределителни табла, осветителна и контактна инсталации, заземителна инсталация и защита от поражения от ел.ток при индиректен допир, мълниезащитна инсталация и защита от атмосферни и комутационни пренапражения. Силовата и контактна инсталации се изпълняват в изтеглени в предварително положени в бетонови плочи, шайби и преградни стени гофрирани РVС тръби или открито над окачени тавани . Осветителната инсталация – скрито изпълнение с проводници ПВВ-МБ1. Контактната и силовата инсталация – изпълнение с кабели ПВВ-МБ1 и СВТ.

Ключове и контакти – производство на Legrand (Франция). Всички контакти се доставят тип “Шуко” 16А/220V, със заземителна клема. Всички контактни изводи, към които ще се включват подвижни консуматори или са предвидени за включване на компютри, електронни уреди с импулсно захранване и др. са защитени с автоматични прекъсвачи с индивидуална или групова дефектнотокова защита от токове на утечка.
На терасите се монтират влагозащитени осветителни тела тип със степен на защита IP44.

Водопроводна инсталация: Хоризонталните и вертикалните водопроводни мрежи в сградата се изпълняват с топлоизолирани високоплътни полипропиленови тръби и съответните фитинги и арматура.Инсталацията се предава с прокарана тръбна разпределителна мрежа до изводи на стена съотв. по Проект Част : ВИК , готови за монтаж на санитарно оборудване от страна на Клиента.
Канализационна инсталация: Канализационните мрежи се изпълняват от тръби от дебелостенно PVC и съответните фитинги по съотв Проект ЧАСТ : ВИК .
Отводняването балкони и гаражни рампи – чрез подови точкови сифони или линейни отводнители.

Отоплителна инсталация: Напълно изградена комуникация и положени тръбопроводи. В зависимост от желанието могат да бъдат развити етажно подово отопление или отоплителни радиатори или конвектори . Източникът за отопление се уточнява допълнително с всеки клиент . Възможностите за отопление са: пелетни системи, кондензен газов котел, соларни колектори, термопомпа въздух-вода , климатици ( по заявка , за което се преизчислява цената ).

Финишно покритие на вътрешни и преградни стени: шпакловка и бял латекс
Тавани: шпакловка , а в мокри помещения – гипсокартонен окачен таван система тип KNAUF
Подове: Изолирани вентилирани плочи THERMO SOLAIO и подова замазка
Фасади : силиконова мазилка

Екстериорно фасадите могат да се персонализират с модерни системи за обшивки и декоративни панели , тип TechLam , Allbond и др. ( по заявка , за което се преизчислява цената )

Шумоизолация
Подобрената шумоизолация на сградата , благодарение на системата ICF е осигурена в две направления – вътрешна, между стаи, апартаменти, общи части, и външна – между сградата и околните източници на шум. Във връзка с подобряване на шумоизолацията към външните източници на шум, основно внимание е обърнато на дограмата, която освен отлични топлоизолационни качества, притежава и високо ниво на шумоизолиране – до 54 dB.

Забележка: Цените са индикативни, зависят от големината на сградата, всички избрани решения, материали и детайли и са предмет на конкретно и индивидуално офериране!