Eudomus.eu
Eudomus.eu
01 / 01

THERMO PLUS

THERMO PLUS

by admin
юни , 17
ЛИНИЯ – THERMO PLUS – Цена за изграждане : 650 €/m² с ДДС
Монолитна структура Еcodomus ICF с конструктивен бетон C20/25 обща дебелина стена 35 см
Ecodomus ICF Thermo muro – графитни ЕPS оставащи кофражни изолационни панели
Вътрешна изолация 7,5 см – дебелина бетон 15 см – външна изолация 12,5 см

Коефициент на топлопреминаване стени < 0.16 W/(m² K) Топлинно изместване стени > 11 h
Коефициент на топлопреминаване покрив < 0.15 W/(m² K) Топлинно изместване покрив > 12 h

Ecodomus ICF Thermo Muro система с носещи изолирани стени – вградените в структурата на EPS-а графитни микросфери увеличават топлоизолационните качества на плочите с над 20% в сравнение с обикновения. Материалът е с много добра паропропускливост, а порьозността му позволява „дишането“ на строителната конструкция, като по този начин ефективно подпомага предотвратяването на поява на конденз и мухъл, като в нея, така и в помещенията. Плочите са с точни размери, устойчиви са на стареене, не променят формата си и не се свиват.

Покриви:
Наклонени покриви – дървена конструкция върху наклонена бетонна ICF Thermo Solaio покривна плоча , паро – хидроизолация – 4-слойно фолио тип Tondach Fol S и керемиди тип Wienerberger
Плоски покриви – хидроизолационен пакет върху наклонена бетонна ICF Thermo Solaio покривна плоча

Прозорци: PVC профил , 5-камерен 82 мм , Salamander произведен в Германия, клас А. Обков на дограмата от немския производител Siegenia –Aubi.

Стъклопакет: Троен (двукамерен) с дебелина 40мм и пълнежен газ – Аргон. Дебелина на стъклата – 4мм всяко. Вътрешно стъкло – нискоемисийно (K-glass). В зависимост от изложението на прозореца и с цел подобряване на енергийната ефективност през лятото, външното стъкло може да бъде високоенергийно (Energy-glass).

Обобщен коефициент на топлопреминаване на дограмата – 1.00 W/m2K.
Електро инсталация: Силнотокова ел. инсталация – обхваща електромерно и разпределителни табла, осветителна и контактна инсталации, заземителна инсталация и защита от поражения от ел.ток при индиректен допир, мълниезащитна инсталация и защита от атмосферни и комутационни пренапражения. Силовата и контактна инсталации се изпълняват в изтеглени в предварително положени в бетонови плочи, шайби и преградни стени гофрирани РVС тръби или открито над окачени тавани . Осветителната инсталация – скрито изпълнение с проводници ПВВ-МБ1. Контактната и силовата инсталация – изпълнение с кабели ПВВ-МБ1 и СВТ.

Ключове и контакти – производство на Legrand (Франция). Всички контакти се доставят тип “Шуко” 16А/220V, със заземителна клема. Всички контактни изводи, към които ще се включват подвижни консуматори или са предвидени за включване на компютри, електронни уреди с импулсно захранване и др. са защитени с автоматични прекъсвачи с индивидуална или групова дефектнотокова защита от токове на утечка.
На терасите се монтират влагозащитени осветителни тела тип със степен на защита IP44.

Водопроводна инсталация : Хоризонталните и вертикалните водопроводни мрежи в сградата се изпълняват с топлоизолирани високоплътни полипропиленови тръби и съответните фитинги и арматура.Инсталацията се предава с прокарана тръбна разпределителна мрежа до изводи на стена съотв. по Проект Част : ВИК , готови за монтаж на оборудване от страна на Клиента.

Канализационна инсталация: Канализационните мрежи се изпълняват от тръби от дебелостенно PVC и съответните фитинги по съотв Проект ЧАСТ : ВИК .
Отводняването балкони и гаражни рампи – чрез подови точкови сифони или линейни отводнители.

Отоплителна инсталация: Напълно изградена комуникация и положени тръбопроводи. В Зависимост от желанието могат да бъдат развити етажно подово отопление или отоплителни радиатори или конвектори . Източникът за отопление се уточнява допълнително с всеки клиент . Възможностите за отопление са: пелетни системи, кондензен газов котел, соларни колектори, термопомпа въздух-вода , климатици ( по заявка , за което се преизчислява цената ).

Финишно покритие на вътрешни и преградни стени : шпакловка и бял латекс
Тавани: шпакловка , а в мокри помещения – гипсокартонен окачен таван система тип KNAUF
Подове: Изолирани вентилирани плочи THERMO SOLAIO и подова замазка
Фасади : силиконова мазилка
Екстериорно фасадите могат да се персонализират с модерни системи за обшивки и декоративни панели , тип TechLam , Allbond и др. ( по заявка , за което се преизчислява цената )

Шумоизолация

Подобрената шумоизолация на сградата , благодарение на системата ICF е осигурена в две направления – вътрешна, между стаи, апартаменти, общи части, и външна – между сградата и околните източници на шум. Във връзка с подобряване на шумоизолацията към външните източници на шум, основно внимание е обърнато на дограмата, която освен отлични топлоизолационни качества, притежава и високо ниво на шумоизолиране – до 54 dB.

Забележка: Цените са индикативни , зависят от големината на сградата , всички избрани решения , материали и детайли и са предмет на конкретно и индивидуално офериране !