Eudomus.eu
Eudomus.eu
01 / 01

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ( FAQ )

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ ( FAQ )

by admin
май , 14

Абсолютно не! Всъщност СГРАДАТА, ПОСТРОЕНА С ICF е безопасна, земетръсоустойчива, комфортна, тиха и дълготрайна.

Абсолютно не, можете да персонализирате своята сграда без никакво ограничение, създавайки архитектурни форми, екстериори и интериори по Ваше желание.

Нормалните срокове за изграждане на сграда с ICF са около 2 до 3 пъти по-кратки от изграждането на сгради с традиционните строителни технологии.

Една сграда се дефинира като пасивна, когато е изградена така, че вътрешния топлинен комфорт се поддържа почти без наличието на активно отопление и охлаждане.
Терминът NZEB, съкращение за Near Zero Energy Building, се използва за определяне на сграда, чиято консумация на външна енергия е почти нулева. NZEB са изключително високоефективни сгради, при които потреблението на енергия за отопление, охлаждане, вентилация, производство на битова гореща вода и електроенергия е много ниско и това потребление се набавя с възобновяеми енергийни и други вътрешни източници.
Спестяването на енергия е гарантирано благодарение на иновативната техника за строителство Ecodomus ICF, а именно - външните стените на къща EUDOMUS са изработени от материали с много високи топлинни характеристики. Това позволява поддържането на вътрешна топлина през зимните месеци и хладна среда през летните месеци. Други изисквания допълнително оптимизират икономията на енергия - използването на прозорци с високи експлоатационни характеристики, прилагането на ослънчаване и засенчване, създадено от архитектурни обеми (балкони, тераси, покриви) или от елементи като слънчеви щори, ролетни щори и т.н. ... Друг основен аспект е прилагането на най-подходящите и иновативни инсталационни системи.
Не, освен ако не решите по-късно коренно да промените нещо от своя избор. Преди да започем строителството на Вашия дом, ще бъде подписан описателен договор, където всички дейноти и спецификации ще бъдат изброени и уточнени. Следователно всеки отделен избор на дейност, дизайн, производител и довършителни работи се избира и съгласува с клиента преди строителството Освен това, предвид много кратките срокове за строителство, няма да има увеличение на цената на използваните суровини.
Да, тъй като това са солидни, ефективни и дълготрайни сгради! Следователно изграждането им и техните най-високи показатели по отношение на икономии и евтина експлоатация осигуряват стабилна икономическа оценка на сградата във времето.
Предимствата са многобройни, както е подробно описано в специалния параграф. По същество приоритетните аспекти са: Цялостно персонализиране на сградата на 360 °още в самото начало Безопасност, особено за присъщите характеристики на антисеизмичната устойчивост Определени и договорно заключени цени Гарантирано изпълнение във времето – бърза и ефективна реализация Много ниска икономическа девалвация Оптимална топлоизолация Ниско въздействие върху околната среда Висок комфорт на живот, звукоизолация, оптимална вентилация
Абсолютно да, мебели и вътрешни интериорни елементи, както и облицовки / гипсокартон, ламперии, други / могат бързо и лесно да се закрепят върху стените, благодарение на мрежата от вътрешни полимерни пластини в стените през определено разстояние, в които се завинтват винтовете и крепежите. Всеки винт може да държи до 70 кг тегло, като на стените са разположени средно около 10 пластини на кв. мт. или означава,че могат да бъдат сложени до 10 винта на кв.мт. Ако все пак е необходимо да се закрепя нещо много тежко тогава се прилагат традиционните дюбелни крепежи за бетон !
Всички проводи, кабели и инсталации преминават лесно в изолационния вътрешен слой на стената, в тавани или в подовите конструкции, като не се налагат традиционните разбивания и трудни канали. Освен това, ако в бъдеще е необходима модификация, тя ще е също лека и бърза!