Eudomus.eu
Eudomus.eu
01 / 01

Система ICF

Система ICF

by admin
май , 14

Системата ICF

Строителната система Ecodomus ICF се състои от модулни панели от синтетичен експандиран полистирол (EPS) с висока плътност с размери : 100 х 30 см и различни дебелини. Панелите за стени Thermo Muro се сглобяват на строителната площадка като оставащи изолиращи кофражи , в които след полагането на армировка и изливане на бетона се изграждат носещи стени. В зависимост от конструктивните изисквания дебелината на сърцевината от бетон може да бъде 15, 20,25 и 30 см , а външната плоча EPS може да достигне до 20 см дебелина за мегаенергоефективни и пасивни сгради ! В допълнение, Ecodomus ICF има своя собствена система за „подове“ Thermo Solaio (хоризонтални и наклонени плочи), също съставена от EPS панели , върху които като изолиращ оставащ кофраж се излива тънка бетонна черупка , с формирани вътрешно междинни гредички за конструктивна якост.

Строителната система Ecodomus SYSTEM ITALIA, базирана на технологията Carbon ED SYSTEM ®, в момента се счита за най-ефективната и многофункционална система за изграждане на ICF сгради на пазара. За разлика от всички конкуренти, които базират системите си на голям брой компоненти и специални парчета, нашата стенна система се основава само на два компонента – панел и пластмасов дистанционер. По този начин управлението на строителната площадка е по-рационално и без притеснения, че са забравени различни елементи, които няма да позволят да завършим работата. Един панел – за създаване на изолирани основи, изолирани ICF стени, ъгли, изолирани прозорци, греди, ивици, колони, външни ъгли и др.

Всичко това, комбинирано с нашия термичен под Thermo Solaio (моно и двупосочен ) и леките земетръсоустойчиви вътрешни преградни стени, позволява да създаваме в изключително кратки срокове солидни сгради с много висока енергийна ефективност, при икономии в строителството и управлението на проекта!

ИНФОРМАЦИОННО ВИДЕО